Subscribe:

petek, 17. februar 2012

ZA EN LEP DAN

   Naj zveni še tako egoistično, ampak najpomembnejši človek v življenju, ki ga imamo, smo mi sami. Če sami s seboj nismo zadovoljni, tudi drugi ne bodo z nami, mi pa jim ne bomo mogli pomagati in deliti z njimi dobre volje in pozitivnosti. Ne obremenjujmo se z drugimi in o tem kaj le ti mislijo o nas. Če se spomnim stavka Luise Hay, ki med drugim pove; Kaj si drugi mislijo o nas, ni niti najmanj naša stvar, ji lahko le pritrdim. Če se sami ravnamo po tem, da damo v vsaki situaciji od sebe vse, česar smo v tistem trenutku zmožni, bi moralo biti dovolj. Smo gospodarji svojih misli in če se odločimo, da bomo pozitivni, je to največ kar lahko naredimo za naš dober dan.
   Velikokrat so majhne spremembe, tako velike, da je dan močno lepši. Rutino ali celo nezadovoljstvo  lahko izboljšamo že z malenkostnimi spremembami.
- Zgodnje oz. vsaj zelo pravočasno vstajanje nudi več časa, za naprimer prijetnejši zajtrk, bolj dolgo kavico in lahko že s tem zelo dobro začnemo dan, še predno se je dobro začel.
- Posvetimo pozornost stvarem, ki jih počnemo. Če jemo, jejmo. Televizija ali branje nekak ne sodi zraven. Hrana bo prijetnejša in boljšega okusa, brez prisotnosti politikov ali Mehiške limonade. Podobno je pri vseh stvareh, namenimo jim pozornost.
- Pričakujmo le dobre stvari in najboljše razplete in tudi sami delujmo v tem smislu pozitivnosti. Rezultati mogoče nebodo takojšnji, vidni pa bodo zagotovo.
- Bodimo potrpežljivi in tolerantni do drugih. Skušajmo nadzorovati svoje akcije, reakcije. Nervoza ni prijetna  v nobeni situaciji in za nikogar.
- Včasih ustavimo pred prehodom za pešce in dajmo človeku prednost. Oni se bo počutil odlično in hvaležno, mi pa tudi, ker smo mu polepšali trenutek.
- Pri stiku z ljudmi na cesti, v trgovini, službi, ... poleg pozdrava ponudimo še prijazen pogled, mogoče nasmeh, dodatno besedo, dve. Tudi nazaj bomo dobili dobro voljo.
- Odločajmo se, da stvari urejajmo umirjeno, brez panike, z solidno voljo. Pred neprijetnimi opravili se “pogovorimo” sami s sabo pa se jih bomo lotili bolj pozitivno.
- Ne širimo slabih novice. Ne obrekujmo in opravljajmo. Raje se pogovarjajmo o lepih stvareh, ki so se zgodile. Verjetno bo tu ugotovitev, da se o tem nekoliko teže pogovarjamo. Nekatere lepe stvari celo ne zanimajo !?
- Na poti domov ali proti koncu dneva si po možnosti  kupimo priljubljeno čokoladico, bombon, .. Kot nagrada za uspešen dan, čeprav ga mogoče še ni konec.
- Izogibajmo se negativnim novicam in  neugodnemu (črnemu)premišljevanju. Raje pojdimo na sprehod, mogoče stran ali dve dobre knjige, klepet z najbližnjimi. Tudi spanje bo vsled tega prijetnejše, ker ne bo “katastrofalnih” novic, ki jih širijo ljudje in mediji.
- Zahvalimo se v mislih za lepo preživet dan sebi in drugim. Na mestu je mogoče odločitev, da bo jutrišnji dan vsaj tak, če ne še boljši. Pač, ker je odvisen od naše svobodne volje.

0 komentarji:

Objavite komentar